Există viață după sesiune?

Sesiunea se află chiar după colț. Pândește atent, silențios, așteptând momentul potrivit să te atace cu serile sale nedormite, stresul colosal și mesele ratate. Tu te-ai pregătit, adunând formule, cursuri și speranța promovării, dar când te nimerești față în față cu acest monstru pe care l-ai mai confruntat înainte, sau despre care doar ai auzit legende, realizezi că nu vei putea face față de unul singur. Dar nu-ți face griji! Amicul tău, SiSC Tutoring, îți aude strigătul de ajutor și se materializează lângă tine cât ai clipi! Însă, orice aventurier are nevoie de o răsplată pentru acțiunile sale eroice. Și ce motivație mai bună decât însăși recompensa!


Totuși, ai o problemă. Nu știi cum să ajungi la premiul tău. Între timp s-a înserat, iar privirea ta se ridică involuntar spre bolta cerească. Fiind eclipsat de tabloul sclipitor, aproape ratezi planetele ce par că-ți fac cu ochiul. Când te uiți mai atent, observi că ele reprezintă metode prin care te poți răsplăti după lupta anevoioasă cu sesiunea. Iată câteva dintre corpurile cerești pe care le întrezărești:


Mercur - Planifică-ți sau mergi spontan într-o aventură. Alege-ți un oraș apropiat și ia-ți câțiva prieteni sau, dacă preferi o călătorie relaxantă, rezervată unui moment de introspecție, mergi singur. Urcă-te în primul tren și, pentru o zi, explorează acel oraș. Poți merge la Constanța pentru a experimenta calmitatea și suflul mării pe timp de iarnă. Sau dă o fugă până la Brașov să admiri masivii stâncoși ce domină împrejurimile.


Venus - Acordă-ți un tratament la spa sau o simplă sesiune de răsfăț acasă. O baie caldă, muzică liniștitoare și rutina ta de skincare vor face minuni pentru relaxare. Adaugă la ecuație și un pahar de vin, ceai sau orice altă băutură îndrăgești, iar rezultatul serii va fi unul de neegalat.


Pământ - După orele petrecute în fața ecranelor în timpul sesiunilor de studiu, este esențial să acorzi ochilor și minții tale o pauză. Deconectează-te de la dispozitivele electronice pentru o perioadă. Ia o pauză de la social media și participă la activități care nu implică ecrane. Mergi la o plimbare, relaxează-te într-un loc înconjurat de natură și admiră toate formele de viață din jurul tău. Fii prezent.


Marte - Știi acel lucru care stă în coșul tău de cumpărături virtual de săptămâni întregi și la care te gândești încontinuu dacă ar fi sau nu o investiție bună? Ei bine, a sosit timpul pentru acest răsfăț. Ai terminat sesiunea, iar această achiziție poate reprezenta recompensa ta pentru toate orele în care ai învățat până dimineața și în care te-ai stresat neîncetat.


Jupiter - Lasă-te pierdut în lumi îndepărtate, unde poți uita de grijile tale. Fie că este vorba de tărâmul viselor (pentru că, nu-i așa, uneori un somn odihnitor este singurul lucru de care avem nevoie), lumea fantastică și vastă a unei cărți, universul cinematic al filmului sau al serialului tău preferat sau galaxia unui joc video, oricare dintre acestea îți va asigura garantat evadarea din viața de zi cu zi.


Saturn - Reconectează-te cu un hobby pe care ai fost nevoit să îl lași deoparte pe perioada sesiunii sau apucă-te de ceva nou. Citește acea carte care stă uitată pe raftul din camera ta, învață o nouă limbă, gătește ceva gustos pentru tine și prietenii tăi, croșetează, pictează, scrie. Sunt atâtea lucruri pe care le poți încerca, iar cea mai bună parte este că acum ai timp de toate acestea.


Uranus - Socializează și petrece timp alături de cei dragi. Planifică o ieșire în oraș alături de prieteni sau de partenerul tău, organizează un sleepover, mergi împreună cu ei la un restaurant sau la o cafenea fancy, la o petrecere, un club sau vizionați un film la cinema. Însă, dacă îți este dor de casă, acesta este momentul perfect pentru a te întoarce. Vizitează-ți părinții și rudele, rămai câteva zile la ei și ia o pauză de la tumultul Bucureștiului.


Neptun - O metodă inedită de relaxare este participarea la manifestări artistice. Fie că este un spectacol de teatru, o expoziție de artă sau un concert, te îndrum să cauți în aceste evenimente părți din tine și să vezi lumea, măcar pentru un moment, prin ochii altcuiva. Lasă arta să te schimbe.


Deși toate planetele sunt atrăgătoare, nu trebuie să uiți de piesa centrală în jurul căreia toate aceste corpuri cerești se învârt. La pièce de résistance, Soarele, ești chiar tu! Tu ești unicul instrument cu care poți învinge toate provocările, așa că trebuie să ai mare grijă de tine, atât pe parcursul duelului cu fioroasa sesiune, cât și în perioada de după. Așa că hidratează-te, nu sări mesele principale, odihnește-te îndeajuns și rămâi activ!


Fii cea mai strălucitoare stea a sesiunii tale!

Ureche Cristina-Nicoleta

Membru Departament Educaţional

Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)